ESNAF AYAKTA DURMAKTA ZORLANIYOR”

Çankaya Bahçelievler'de esnaf ve sanatkârlarıziyaret eden, sorunları dinleyen ve müşterilere karanfil dağıtan MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, son yıllardaki ekonomik gelişmelerin ve mevzuatta yapılan değişikliklerin esnaf ve sanatkârların a

Magazin 2.01.2014 16:16:32 0
 ESNAF  AYAKTA DURMAKTA ZORLANIYOR”

Çankaya Bahçelievler’de esnaf ve sanatkârlarıziyaret eden, sorunları dinleyen ve müşterilere karanfil dağıtan MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, son yıllardaki ekonomik gelişmelerin ve mevzuatta yapılan değişikliklerin esnaf ve sanatkârların aleyhine geliştiğini söyledi.

Türkiye’de 2 milyon 50 bin civarında esnaf ve sanatkâr bulunduğunu ifade eden Sadık Aslan, “Türkiye’deki esnaf ve sanatkârlık geleneğinin bin yıllık bir arka planı bulunmaktadır. Dünyadaki ekonomik krizler bizi çok derinden etkilemiyorsa, bu esnaf ve sanatkârlarımızın tarihimizin derinliklerine kadar uzanan yapısından kaynaklanmaktadır. Fakat son yıllarda gördük ki, esnaf ve sanatkârımız iyice yalnız bırakılmıştır. AVM’lerin insafına bırakılan, ağır vergi yükü ve mevzuatın altında ezilen esnaf ve sanatkârlarımız kendilerine uzatılacak dost bir el beklemektedir. Şehrin kalabalık mekânlarından, yeni mahalle olmuş köylerindeki esnaflarına kadar biz ciddi çalışmalar yapacağız. Siz sadece şehrin merkezini görür, varoşları görmemezlikten gelirseniz, dışarıdaki yangın yavaş yavaş içeriye doğru yakarak gelecektir. Bizim yetki alanımız dâhilinde esnaf ve sanatkârlarımıza her türlü desteği vereceğiz, yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’de 2 milyon 50 bin esnaf ve sanatkâr bulunduğunu, bunların yaklaşık 192 bininin kadın olduğunu, kadın esnaf sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Aslan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde esnaf, sanatkâr ve küçük işletmelerin sorunları incelendiğinde, bu kesimin öncelikle; ekonomik, sosyal ve siyasal koşullar ile teknolojik gelişim, haksız rekabet, bölgesel farklılıklar gibi kendi kontrolleri dışında oluşan olumsuzluklardan etkilendikleri gözlemekteyiz. Fakat tüm bunlara rağmen esnaf ve sanatkârlarımız ülkemizin küresel krizlerden en az şekilde etkilenmesinde etkili olmaktadır. Küresel krizlerde büyük işletmeler birden bire batmakta ve binlerce kişi işsiz kalmaktadır. Oysa küçük işletmeler bu krizlere karşı direnç gösterebilmektedir. Fakat günümüzde değişim o kadar hızlı gerçekleşiyor ki, bazen esnaf ve sanatkârlarımız bu değişime ayak uydurmakta güçlük çekebilmektedir. Fakat tüm olumsuzluklara rağmen esnaf ve sanatkârımız bu ülkenin omurgasını oluşturmaya devam etmektedir. Kadim bir geleneğin temsilcisi olan esnaf ve sanatkârlarımızıbiz hiçbir zaman sahipsiz bırakmayacağız, hep onların yanında olacağız.”

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yasasının bazımaddelerinin yeni yılda yürürlüğe girmesinden dolayı küçük esnaf ve sanatkârın da olumsuz yönde etkileyeceği, bu konuda ortak çözümler aradıklarını sözlerine ekleyen MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, “Esnaf ve sanatkârlarımızın temeli Ahiliğe dayanmaktadır. Ahi demek, kardeş demektir. Kardeşliğimizin pekişmesinde, ülkemizin birlik ve beraberliğinde esnafımıza büyük görev düşmektedir. Biz yetki aldığımızda bu kardeşliği, sevgi bağı ile güçlendireceğiz. Çankaya’da esnaf ve sanatkârlarımızın tüm sorunlarınıçözeceğiz. Bir sorun gördüğümüzde bize düşen es geçmek değildir. Bir sorun gördüğümüzde bize düşün çözüm yolu bulmaktadır” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00